Червеното червило – най-верният съюзник на жената Червеното червило е един от

...
Червеното червило – най-верният съюзник на жената
Червеното червило е един от
Коментари Харесай

Червеното червило – най-верният съюзник на жената

Червеното червило – най-верният съдружник на дамата

Червеното червило е един от най-ярките знаци на женската хубост и половост в западния свят, само че силата, която носи, е повода аленият цвят на устните да бъде определян като  „ машинация за мъжете ” и „ подкопаване на класовите разлики ”. Ако диамантите са най-хубавите другари на еднa жена, то тъкмо това червило сигурно е най-верният й съдружник в битката да бъде запомнена.

Червеното червило има специфична история, като дребната черна рокля на Коко Шанел и токчетата “котешко езиче ” от Кейт Мидълтън. Този сезон на стилния подиум ще царуват винените нюанси със леден подтон . Знаехте ли, че и стинският цвят на червилото се появява единствено на устните, а изпробването на ръката Ви е просто безсмислено?

Вижте какво споделят за череното червило едни от най-известните дами:

Кристина Агилера:   „ Не знам за какво, само че с ярки устни съм някак по-приятна. Може би това към този момент е тип пристрастяване. ”

Рената Литвинова:  „ Когато няма пари, най-елегантният и пестелив облик е черна стегната пола, прилепнала по тялото и високи токчета. Плюс чиста коса, свежа кожа, блясък  в очите и червени устни. ”

Гуен Стефани: „ Съпругът ми в действителност харесва аления цвят на устните ми. Затова несъмнено е с мен толкоз време.

Гуинет Полтроу:   „ Красотата за мен е да се усещам удобно в кожата си или да нося убийствено алено червило. ”

Шарлиз Терон:   „ Толкова се веселя, че червилата най-накрая отново са на мода. Нито един искра не може да  наподобява толкоз великолепено като аленото червило. ”

Елизабет Тейлър: „ Пийнете малко, оцветете блестящо с алено устните си и се насладете на живота “.

Факти за червилата:

75% от дамите не могат да си показват грима  без аленото червило.

62 000 $ –  цената на най-скъпия артикул за устни в света . Това е цената, с която червилото на Guerlain Kiss Kiss Gold и Diamonds може да се похвали. Опаковката е направена от 18K злато и е украсена с диаманти и рубини. Произвежда се по самостоятелна поръчка.

Една жена употребява 4,5 кг червило през живота си.

В Древен Вавилон, дамите са оцветявали устните си с артикули направени от прахуляк от цветни камъни, които съдържат йод и бром. Клеопатра е употребила пъстър прашец от инсекти във винен цвят.

В Англия, по време на инквизицията, Народното събрание е одобрил закон, съгласно който дамите с изрисувани устни са публично приети за вещици.

Червеното червило със синкав нюанс Balmoral е особено създадено за рокля на Елизабет II.

Мерилин Монро постоянно е носила червило на Rouge Diabolique Guerlain (сега Kiss Kiss # 522).  Актрисата го е  нанасяла на пет пласта. Това е запазената марка на Монро.

Безспорно червилото е най-купуваният артикул за грим в света. Знаете ли, че ярките нюанси се закупуват най-вече в дъждовните дни? Това е по този начин, тъй като те оправят настроението на всяка жена. Червените устни се смятат за най-емблематичната наклонност за феновете на грима. Опушените очи са на второ място.

Есенна грижа за кожата

 

Снимки: iStock

Червеното червило – най-верният съдружник на дамата

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР